Champion of Champions

2018. december 1-én a MEOE Szövetség megrendezi az év Championok Championja kiállítását, a Magyar Nemzeti kutyafajták speciál kiállítását követően.

A Championok Championja kiállításra minden international champion, FCI nemzeti champion, junior champion címmel és veterán champion címmel rendelkező kutya nevezhet.


A Championok Championja kiállításon lehetőség lesz magyar champion (HCH) cím elnyerésére is! Az a kutya aki külföldi tulajdonban van, külföldi regisztrációs számmal rendelkezik, betöltötte a 15 hónapos kort és a champion kiállításon eléri a fajtagyőztes (BOB) vagy best of opposite(BOS) címet az megkaphatja a magyar champion címet is. A champion címet a kiállításon személyesen, vagy később postán lehet megigényelni, a díja 40 Euro. A bizonyítványokat minden esetben postán küldjük el a tulajdonosok részére, a serleg a helyszínen átvehető.

 

Bírálatok menete:

A bírók fajtánként és nemenként maximum négy kutyát sorolnak, majd kiválasztják a nemenkénti legjobb kan és legjobb szuka kutyát, akik az év championok championja címet kapják. A BOB és a BOS címért a legjobb kanok és a legjobb szukák konkurálnak.

Ezt követően a fajtagyőztes (BOB) kutyákat közvetlenül a komplett fajtacsoport elbírálását befejezően újra összevetik az adott fajták ringjében. Ebben a fajtacsoport bírálatban a bíró nem ad ki helyezést, csak fajtacsoportonként meghatározott számú kutyát választ ki a „párbaj” rendszerű Best in Show programba az alábbiak szerint:

I.Fajtacsoport: 3 kutya

II. Fajtacsoport: 4 kutya

III. Fajtacsoport: 2 kutya

IV. Fajtacsoport: 2 kutya

V. Fajtacsoport: 2 kutya

VI. Fajtacsoport: 2 kutya

VII. Fajtacsoport: 2 kutya

VIII. Fajtacsoport: 2 kutya

IX. Fajtacsoport: 3 kutya

X. Fajtacsoport: 2 kutya

 

„Párbaj” rendszerű Best in Show program

24 kutya került összesen kiválasztásra a fajtacsoportokból, ezt a Best in showban bíráló 7 bíró előbb 12 kutyára szűkíti , majd 6 kutyára szűkíti, végül pedig kiválasztják a legszebb 3 kutyát.

A végső döntőben maradt 3 kutyát egymástól független sorolással az 7 bíró pontozza, az I. helyezett 3 pontot kap, a második helyezett 2 pontot kap, a harmadik helyezett pedig 1 pontot kap. Az így legtöbb pontot elért kutya nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az 7 bíró szavazattöbbséggel dönt.


A rendezvényt a Hungexpo "G" pavilonjában tartjuk.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 457 2763, +36 70 616 3312
E: kiallitas@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Facebook oldal
Youtube csatorna

Champion of Champions Show, Hungarian National Breed Speciality, President Cup CACIB Show

Nemzetközi kutyakiállítás. Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.